Deck Construction

Deck construction:

Fiecare player va trebui sa aiba un deck de exact 100 carti:

1 general (Legendary creature)
99 carti (singleton : 1 singura carte din fiecare, exceptie fac basic landurile : Mountain, Forest, Plains, Island, Swamp, Snow-covered Mountain, Snow-covered Forest, Snow-covered Plains, Snow-covered Island, Snow-covered Swamp).

Reguli de constructie :

Nici o carte din deck nu trebuie sa aiba inscriptionate pe ea alte simbolurii de mana decat cele ale generalului. Aceasta regula include si simbolurile hibride. Astfel la un general GW nu pot fi incluse in deck carti RG. (Basic landurile au simboluri de mana pe ele, respectiv cele de culoarea care o produc.)

Nici o carte din deck (mainboard+sideboard) nu poate avea alte culori decat cele din influenta generalului. Influenta de culoare a generalului (COLOR INFLUENCE) se defineste ca totalitatea culorilor care apar pe cartea MTG care reprezinta generalul, acestea fiind si cele din mana cost, cat si cele din textbox. Asta inseaman ca generali ca Rhys the exiled, Bosh, Iron Golem, Memnarch , etc…pot fi jucati.

Deoarece o nou suita de generali va intra in play, vor trebui teste si alte sesiuni de discutii pt cartiel banate sau nu (cu privire la generali).

Orice carte care nu contine simboluri de mana, dar contine nume de basic landuri sau de culori este admisa (Atentie, basic landurile au simbol de mana pe ele).
Sanctiuni : Game loss, inlocuirea cartilor invalide cu basic landuri.

Un deck nu poate genera altfel de mana decat cele din culorile generalului.

Nu sunt admise proxy-uri. Jucatorii terbuie sa aiba cartile reale.

Se admite sideboard : 10 carti diferite. Deoarece meciurile sunt 1v1 si dureaza un joc, sideboardingul se va face dupa anuntarea generalului.
Atentie :
Orice carte care tine cont de viata adversarului este contruita pt un life total de 20. In consecinta aceeasi carte va tine cont in EDH de un life total de 30.
Ex: Serra’s ascendant va fi un 6/6 la 45 puncte de viata ale controlerului.
Ex: Sorin Markov, abilitate 2. Efect : viata unui player va fi 15.
Ex: Magister sphinx, EBT. Efect : viata unui player va fi 25.
Ex: Felidar sovereign : Win condition at 60 life.

Deck Examples:

Ezuri

Vendilion Clique

Teneb

Go to Top