Tot timpul ma uimeste comoditatea romaneasca……faza cu “muieti-s posmagii” e foarte adevarata.

Printre altele, tocmai in domeniul culinar. La restaurant.
Nu am ce face intr-o seara (cred ca era pe 5 ianuarie) si impreuna cu o prietena decidem sa facem o mica plimbare prin Craiova. L aun moment dat ni se face foamen si cum la ora 00:00 nu prea sunt restaurante deschise, decidem sa mergem la o pizzerie, si anume la Gala (langa Wave, pe Nanterre). Era prima mea intalnire cu acel local si momentan singura; localul arata curatel, desi erau cam multe mese si relativ inghesuite.
O singura masa ocupata in local. ne asezam undeva la fotolii si canapele, chelnerita vine imediat, ne aduce meniul. Ne hotaram la un fel sau mai multe de pizza, postam comanda.

Cum nu aveam tigari, intreb chelnerita daca ei tin tigari mai ales ca vazusem in meniu ca au. Imi raspunde ca nu si ca de la 1 nu au mai adus. Doamne ce insemana criza asta. Nu apuc sa zic ceva ca imi spune ca exista un non-stop la vreo 300 de metri.
Eu inteleg ca imi sugereaza ca se poate duce acolo. Si tocmai cand sa zic ca vreau 1 pachet de……. stupoare….imi taie vorba si zice….. : Daca va hotarati sa va duceti, sa ma anuntati si pe mine. !!!!!!!!!????????!!!!!!!!. Am ramas blocat. Adica am mai fost in restaurante si daca nu aveau neaparat vinul care il voiam eu se ducea chelnerul epste drum si il cumpara. Adica unde e regula cu “clientul nostru, stapanul nostru” ? Acum trebuie sa cumpar diverse de la non-stop si pt cei din local.

A venit mancarea…..am avut furculite si cutite. Taiau bine. Fara olivera pe masa. Fara nici un fel de oliviera pe nicaieri.

Problema 2. Desi era noapte….si noi nu terminasem de mancat….au inceput sa spele pe jos…. Nu m-ar fi deranjat sa fi fost in alt salon……dar era la 2 metri de mine., eu mancam si ea spala,matura etc pe jos.

Va trebui sa ma duc din nou la restaurantul asta, numai ca sa o trimit dupa tigari.