Dupa perioade de suferinte si probleme extreme te uiti inapoi poate gasesti ceva bun. De multe ori se intampla sa gasesti lucruri extraordinare care pana atunci ti s-ar fi parut banale.
Dar alteori, suferintele indurate sunt prea mari ca sa mai gasesti ceva bun.

Undeva auzisem o replica : Daca nu poti face bine, macar sa nu faci rau.
Ma gandesc la acestu lucru si vad cat de putini oameni impartasesc aceasta idee. Totdeuna primul lucru e sa faci rau. Poate ed de vina mentalitatea noastra, sua paote ne lipseste respectul fata de cei lati oameni, sau demnitatea. Chiar ma intreb.

Nu inteleg de ce trebuie sa minti ca sa acoperi ceva ce oricum fa deveni o chestiune publica. E o fuga de propria persoana, fuga de responsabilitati poate. De ce oare nu putem sa traim cu propriile actiuni, de ce oare nu putem sa acceptam ceea ce facem , de ce oare trebuie sa ne ascundem si sa ranim ?

Pentru acei …cred ca este un stil de viata…cred ca le place sa raneasca, sa joace pe post de victima, sa spune anumite cuvinte care cred ei ca vor alina suferinte, dar pana la urma alegerilor se dovedesc nefaste. Totodata vad ca acestor persoane le lipseste de multe ori si constiinta. Trec peste lucrui foarte usor, nu recunosc anumite situatii penibile si pana la urma ajung sa creada ca de fapt nu au facut nimic rau. Pur si simplu ei cred ca eu facut totul ca la carte. Dovedesc un egoism diferit totusi : egoism pentru sentimentele proprii.

Desi uneori acestia sunt niste oameni cu anumite calitati exceptionale, aceste jocuri ale lor si aceasta lipsa de constiinta ii catalogheaza urat. Tinand destul de mult la imaginea lor, se suapra adesea cand cineva le spune adevarul. Insa vor contiua sa lege intrigi pentru a se ascunde chiar si de prietenii apropiati. Uneori am vazut ca prietenii apropiati ii stimeaza pentru aceste abilitati. Chiar ciudat intr-o era in care ar trebui sa evoluam catre constiinte superioare, ar trebui sa ascedem catre entitati adevarate, fara a ne irosi viata in jocuri de culise sau jocuri mici.
Cred ca ei ar trebui tratati cu bunatate……trebuie sa le arati ca ai o deminitate neta, o constiinta puternica, o exces de bunatate mai rar….astfel le arati ca ai o superioritate, desi ei vor nega aceste calitati. pentru ca nu le au, deci nu le apreciaza.

Am intalnit astfel de persoane, si pot spune ca interactiunile au fost dureroase. Am fost totusi uimit de calitatile regenerative pe care le au. Totusi sunt convins ca sufleteste, au un gol imens inauntru. Un gol care nu e notabil, e un gol fad, pe care incearca sa il faca remarcat.

Interesant, intr-adevar.