Imi spunea o prietena acum cateva zile ca e cam de gheata, ca in ciuda unor experiente anterioare a suferit mult, si astfel nu mai poate sa se dedice unei relatii trup si suflet, si e rezervata……faorte rezervata ..aproape de gheata. Asta nu inseamna ca e singura sau nu face sex, sau eu stiu ce alte activitati. Pur si simplu nu se dedica, nu ii impartaseste viziunea “noi doi impreuna forever”; exista acel sentiment de rezervare, de semidependenta, de libertinism moderat.

Daca ma gandesc bine eu nu cred ca am fost vreodata asa. Am trecut si eu prin experiente de acest fel foarte dureroase, ajungand pana la deprimare, insa niciodata nu ma putut fi de gheata. Cred ca mai degraba, am fost si mai arzand.

Comaparand acestu lucru, da ….carapacea te protejeaza….de suferitne, dar te protejeaza si de trairi intense. Vei simti toul mult mai fad, mai putin …dar mai sigur, fara probleme fara riscuri. Merita ?

Eu personal nu cred. Mai bine mor arzand, decat ascuns pe undeva in interiorul carapacei. Prefer intensitatea la nivele cat mai mari cu riscul suferintei de dupa, cu riscul depresiei. Astfel sunt ghidat de faptul ca se poate, sutn ghidat ca de faptul ca a fost doar o etapa si astfel recuperarea e mai usoara. In celalalt caz insa…..ce faci daca totusi cineva penetreaza acea carapace….si apoi suferi? Caderea aceea e mult ami periculoasa. Te va zdruncina mai tare, pentru ca te va determina sa iti creezi o carapace mai profunda….asta daca mai poti creea o alta carapace si vei vrea revenirea.

Un cub de gheata……ok. Daca ai 2 cuburi…ciocnindu-se …se pot sparge……
Un cub de gheata….si o mica flacara. Daca flacara e prea mica….se stinge….macar cubul…ramane…..
2 cuburi……arzande….. Ajung sa se topeasca si se contopesc astfel incat nu mai recunosti care e unul care e celalalt. Uniunea perfecta.

Concluzia ar fi ca oricat de tare suferi…va trebui sa te ridici, sa iti gasesti linia te plutire si apoi sa incerci din nou pasiunea arzanda, fara frica ca vei suferi. Frica de suferinta e doar un pretext pentru cei slabi, sau pentru cei fara curaj. Pana la urma trebuei sa traiesti intens.