Catre Sprijin la nevoie.

Compromis. Cine spune ca iubirea e fara compromisuri minte. Evident m arefer la iubirea de cuplu. Este imposibil sa iubesti “neconditionat”. Evident ca nu ai conditii… dar ai orgoliu, si asta defineste natura umana. Orgoliul.

Tocmai ca, orgoliul nu are ce cauta inauntrul unei relatii serioase, si anume intre membrii ei.

Se intampla nu de putine ori sa o apuce febra curateniei tocmai in locul unde iti tii tu “jucariile” (fie ca este vorba de diverse echipamente, scule, unelte, carti, cd-uri, collectibles (in cazul de fata)). Le ia le aseaza pe categorii stiude de ea, si incepe sortarea. O vezi ii spui ca iti faci singur si nu e nevoie “sa isi bage ea nasul”. Se uita in ochii tai nedumerita, iar apoi sclipeste ceva acolo : orgoliul dezgropa securea razboiului si dinacest moment nu ai ce sa faci, fie ti el arunca, fie stai cuminte si el aranjezi si faci curat sub atenta supraveghere.

De multe ori ma trezesc ca nu gasesc anumite cd-uri. Sau facturi. S-au agendele. S-au diverse foi/ciorne/specificatii care sunt lasate de mine pe birou, sau in sertar, sau pe raftul special desemnat. Nici ea nu stie unde le pune. E vina mea ca nu am scris cu rosu pe ele “NU ATINGE“.

Pana la urma facem un pact. Nu se atinge de cd-urile mele (decat atunci cand cauta ceva si le strica orice ordine logica, precum si indexarile, sortarile, clasificarile pe care le fac eu), de collectibles nici macar, act despre foi, incerc sa le ascud cat de repede pot duap ce le folosesc, urmad sa le scot cand am nevoie). Ea se obliga … sa am oblige sa fac curat acolo unde am eu domeniu (adik masa de la calculator, rafturile cu collectibles, dulapul meu din baie. Asta nu inseamna ca nu va inspecta curatenia pe care o fac eu. Astfel am ingropat securea razboiului.

Tot aici intra si impartirea responsabilitatilor.

Eu :

obligat sa fac patul in fiecare seara.

Curatenie pe domeniul meu.

Dat cu aspiratorul in dormitor.

Dus gunoi, cumparat apa, si aproape orice aprovizionare care cantareste peste 1 kg.

Facut curat peste tot unde nu ajunge ea (diverse corpuri inalte, sustinere draperii, etc.)

Ea :

Face curat in restul casei (celelete camere, baie, bucatarie).

Aranjzeaza dulapurile cu haine (inlclusiv ale mele).

Strange patul (dat fiind ca se trezeste mai tarziu in timpul saptamanii, in rest tot eu).

Sa isi faca curat in folderele de download, poze si documente (ceea ce dld ea).

Sa supravegheze si sa verifice cand fac eu curat.

Sa radieze.

alte obligatii comune : dat fiind ca avem masina de spalat vase, nici unul nu are obligatia de a spala vasele, ci doar de ale pune in masina pe cele care le foloseste fiecare. Cat despre vasele cele care nu incap, ele sunt spalate de cel care face mancare in ziua respectiva (la facut amncare nu avem o regula prestabilita: ecand eu, cand ea, cand amandoi).

Orice relatie presupune compromisuri. Nici nu iti dai seman cand faci cele mai multe dintr ele. Adik il ajuti pe celalalt.

Dar cand intervine problema cu spatiul personal, si anumite libertati, trebuie sa se faca concesii.

De ex : ea accepta ca eu sa ma joc pe calcualtor (dar limitat), pentru a nu o neglija. De asemenea Cand lucrez nu terbuei sa am deranjeze. Eu in schimb am alte obligatii (categorie generica: sa o ajut la orice are nevoie :D).

Nu poti sa nu faci compromis. Tocmai ca faci compromisuri pentru ca o iubesti(sau il iubesti). Oricare 2 oameni sunt diferiti, astel daca nu ai face compromisuri, s-ar ajunge la un razboi de pozitii, sau la unul exploziv. Oricum ai vrea, totul se termina. Acele relatii nu dureaza. Dragoste cu de-a sila nu se poate. Deasemeni, dragoste de unul singur iar nu e posibil.

La un moment dat ajungi sa nu mai crezi ca este un compromis. Ti se pare ceva normal, dat fiind relatia cu aea persoana. Astefe se creeaza niste legaturi de afinitate, deoarece stii ca oricine altcineva ar fi in loc nu ai face aceleasi lucruri.

Lots of love.