Am decis impreuna cu nevasta sa petrecem cateva zile in Austria la invitatia unei prietene.

Zis si facut. Am ales sa plecam cu trenul, nu stiu exact din ce motive, mai degraba ca nu m-au multumit ofertle aeriene. Perfect. Am luat bilete, am venit la gara, am luat compartimentul in primire (vagon de dormit), si am plecat.

Asta dupa o conversatie cu un responsabil, care spuen ca pe teritoriul Romaniei nu au avut incidente cu cei care iau de la calatori diverse. Nerambursabil.

Vagon austriac. Vagon curatel.

Cusetist austriac. Invizibil pana la vama ungureasca.

VIne controlul, aratam pasaportul sau ci, si plecam. Decidem sa dormim. Cum nu prea aveam incredere in sistemul de inchidere al usilor, decidem sa blocam accesul cu scara din dotare, fularul foarte rezistent al doamnei mele, si un umeras. Se pare ca am fost inspirati.

Dimineata, batai in usa. Dupa vreo 5 minute in care ne-am chinuti sa desfacem nodurile, si improvizatiile, deschidem. Imi da biletul si ma intreaba daca lipseste ceva. Raspund mandru ca nu.

Gasisem oricum usa deschisa, cu inchuietoare default fortata. Insa vizitatorul s-a lasat pagubas cand o fi vazut improvizatiile :P:P

Altii nu au fost la fel de norocosi. Li se da o cafea si li se zice ca nu au sanse sa recupereze ceva. E pe teritoriul Ungariei. Ei sunt romani. Deci…….nulla sanse.

Nu stiu ce sa mai cred. Trebuie sa ne baricadam in cabine pentru a nu fi pradati. Parca suntem in vestul salbatic. Lipseste doara sa intre peste noi ziua si sa ne jefuiasca.

Si in toto acest timp nu exista un politist in tren. Cusetistul se ascunde in cabina lui, vamesii pre tarziu, si oricum pe ei nu ii intereseaza. Dar mai curios este faptul ca aceste lucruri se intampla de fiecare data. Mereu este pradat cineva.

Acum, in Austria, oscilez in a-mi cumapra un lanz cu lacat, sau cafea si o bata serioasa. Nu de alta, dar nu m-ar mira sa gasesc printre vizitatori, colegi de vagon, cu sau fara ajutor autorizat feroviar. Deh..castiga si ei o paine.

Oricum …lipici si piuneze o sa plantez la intoarcere. Nu de alta…dar macar sa ma distrez un pic. Asta seara am vazut un magazin cu electronice. AM sa cumpar si cativa condensatori. Doar asha sa ii sperie un pic :D