CIteam un post al unei prietene, si anumite raspunsuri. unul dintre ele, m-a determinat sa scriu postul acesta.

Traieste intens. Cred totusi ca viata a fost conceputa pentru a fi traita. Cu sau fara scop, destin, divinate, omul se va nast, va trai si va muri. Din puctul meu de vedere, micile alegeri fac viata sa merite a fi traita. Mici interactiuni cu oameni, mici bucurii sau necazuri, fiecare le percepe diferit.

Pentru unii, intens, inseaman party al time, pentru altii, meditatie. Altii se vor cufunda in creatie. Dar cel mai multi cred ca nu stiu ce e aia intens, si traiesc fad. Construiesc ceva in mintea lor, ceva obscur, nu au teluri, viata lor devine rutina.

Durere, fericire, lacrimi, ras, zambet, iubire, moarte, razbunare, dragoste, toate acestea ne lumineaza viata, mai mult sau mai putin. Depinde de fiecare. Ele isi lasa o amprenta asupra existentei.

SI atunci de ce sa nu traiesc. De ce sa nu plang cand am doare ? De ce sa nu ma razbun, cand ma ataca ? de ce sa nu spun “te iubesc”, atunci cand……nasc, simt, sarut, imbratisez ?

Bani ? suntem intr-o societate capitalista, in care valorile depind de bani. Well….nu banii te fac sa traiesti. “banii se fac”, se cheltuie, dispar, se fac din nou…..mda..aceeasi poveste. Tot propria experienta si viata raman de referinta fiecaruia.

Fiecare clipa, moment, secunda, ora, zi, trebuiesc traite maxim. Doar nu pot sa prevad viitorul…nu stiu ce se va intampla maine, asa ca de ce nu as trai si azi ? Maine poate nu e o zi.

CE ne-am face fara memorie ? Mai exact fara amintiri ? Cum ar fi ca in fiecare zi sa ne nastem, iar si iar, sa nu stim nimic de dinainte ? Ne-ar ramane sa facem ceea ce simtim ca ar terbui ! Sa traim. Intens. Dar daca ne-am si aminti cat de intens am trait ziua de ieri, si azi ar fi altceva ?

Cat despre moarte …..

Demn. Toti mor…pana la urma. De ce sa plangi, de ce sa implori ? E la fel pentru toti. Pur si simplu nu pot sa plec capul. In mod normal frica nu ar trebui sa existe. Demnitatea e singurul lucru ce iti ramane.

Astefel nu pot intelege cei ce se vaieta, cei ce ingenuncheaza, cei ce fug, cei ce se umilesc la momentul final. Sunt doar slabi.

Atfel ca : Traieste intens, si mori cu demnitate.