M-am gasit sa dau indicatii in si despre relatii. CEi ma multi vor zice ca nu e adevarat. Intr-adevar nu e. Realtiile depind atat de mult de oameni incat sunt total subiective, si/sau imprevizibile.Insa doream sa exemplific anumite aspecte absolut universale. Le vad zi de zi, le simt, le citesc pe bloguri diverse, si totusi nu imi cred ochilor.

Astfel ep 1. Increderea

Cred mai mult decat orice ca o relatie se bazeaza pe incredere. 2 feluri.

Incredere in celalalt si mai ales incredere in tine. daca increderea in tine o castigi mai mult sau mai putin cu ajutorul prietenilor, iubitei(iubitului), sau depinde de diverse realizari, increderea in partener este altfel.

In primul rand tebuei sa acorzi incredere de lainceput. De ce ? pentru ca e o relatie diferita si nu ai cum sa ii ceri celuilalt sa iti castige increderea de al inceput.Am observat de pera multe ori, cand el(ea) interaba in cercul de prieteni, cerceteaza, investigheaza foarte multe despre celalalt. Ce spera sa afle ? Orice. Orice este nevoie ca sa aiba incredere, informatii vitale, sau orice ce va ajuta la dozarea implicarii.

Si totusi de ce ?

De ce nu exista acea prezumtie de nevinovatie, care sa alse relatia sa evolueze de la ceva frumos? O baza ceva mai solida.

De cele ami multe ori am gasit ca increderea este cea ce strica relatiile. Se ajunge al un puncti in care ei numai au incredere unul in celallat si atunci incep sa isi ascunda diverse. E primul semn de slabiciune. Toti fug, se ascund, nimeni nu infrunta problema. Oricum cine arata incredere, cred eu , arata si demnitate; fugind, sub diferite pretexte nu te face decat un las.

Daca arati deminitate, chiar si cand increderea iti este inselata, pur si simplu esti superior. Vei putea pleca din relatie cu capul sus. Deh, pentru multi e foarte greu.Dar ca sa nu se ajunga aici, de ce nu incredere. Gaseam ca este din ce in ce mai greu sa ai incredere sau sa aiba incredere.

Si astfel relatie incepe cu cu un picior beteag, care-l va trage dupa sine pana la sfarsit. DA, la sfarsit pentru ca o relatie de genul asta cu siguranta se va termina.De exeplu, gasesc increderea in relatia mea curenta, ceva extraordinar. Ea are “voie” sa iasa in oras de oricate ori are chef, cu sau fara mine. Am o singura pretentie : sa stiu unde si la cat se intoarce. Nu ca ma duc acolo nechemat, dar dc e nevoie sa ma duc sa o iau.

Deasemeni am voie sa ies oricand si chiar sa stau oricat. In nici un caz nu a fost vreodata vorba de altceva, nu s-a interpretat niciodata altceva. De ce ? pentru ca exista incredere. Si un pic din altceva. :P

Cat ai repsect pentru celalalt, integritatea nu iti poate fi patata.

Love and happiness!

Catre libertati personale