Toata lumea alearga catre globalizare. Ma rog, mai putin arabii :P:P:P (Jihaaaaaad !!!). Insa nu cred ca e un lucru bun. Nu ca nu cred, sunt absolut sigur.

Vedem peste tot efecte ale globalizarii : facebook, myspace, si multe altele in genul acesta (mai mult sau mai putin). Toti acestia contribuie la o generalizare a societatii. toti se stiu, toti se vad. NU mai exista singuratate, sau intimitate.

Toata aceasta tehnologie, tangibila sau intangibila, gen MUST-HAVE, este compelt daunatoare naturii unice a personalitatii oamenilor. Adik pana al auram toti vor ajunge sa aiba exact aceleasi lucruri. sa detine aceleasi obiecte, si nu in ultimul rand sa gandeasca la fel. Evident consecinta directa e ca progresul se va opri cand toti vor gandi la fel. SAu vom deveni o entitate cu un creier imens. hmmm nu prea cred. MAi degraba prima solutie. Consecinte ? nu mai exista individualitate, originalitate. Totul va fi fad. Te vei enerva ca toti vor fi ca tine.

O alta fata a efectului de globalizare este spiritul de turma si invidia.

Datorita aglomeratiei din orase, lumea se asteapta ca in natura sa petreaca clipe de intimitate cu cei apropiati fara sa fie deranjati de intruziunea celorlalti indivizi. Gresit. Oriunde te duci acum, statiuni alta data virgine, cu multe paduri, acum se inalta una langa alta vile, care mai de care, ocupand mai intai spatiul comunei/orasului respectiv, apoi intinzandu-se si inimprejurimi. Isi fac aparitia agenti imobiliari din orase mari. se scumpeste metrul patrat,…..statiunea se transforma incet, intr-un cartier rezindential marginas unui oras mare. (ex: valea prahovei).

Vrei sa iesi, sa vezi verdeata, dealuri, stanci, rauri reci,…nu pot. Gem dupa singuratate. Singuratatea aia apasatoare, far alti, singuratatea aiai apasatoare, cu linistea ei, o liniste in care imi aud gandurile rasund mai tare ca orice. Desi scopul a fost ca sa salveze “pajistile montane”, ong cu acest obiect de activitate, au facut in schimb ceva muult mai rau. Au facut publicitate acelor pajisti. Efecte : popularea lor cu constructii care nu isi aveau locul acolo.

Chiar am nevoie de “singuratatea” aceea. Cum pot alte state sa isi pastreze statiunile aproape intacte, si sa mai si scoata bani din turismul aferent ??? noi nu putem ?