problema noua (noua descoperita de mine, dc numa loveam ….poate nici nu stiam) : Donarea de sange.

Am fost acum cateva zile in Craiova sa donez sange. Tatal meu avea nevoie, si dupa cum aflasem nu puteam sa donez in Bucuresti, deoarece nu ar fi ajuns niciodata in Craiova, desi in formular ar fi scris pentru cine donez. Acest lucru nu ar fi contat. Am inteles ca si Bucurestiul se alimenteaza cu sanger toto din provincie (deh vampiroii cei mari unde sunt ??)………………

Ajung in Craiova, ma duc de dimineata la centrul de recoltare.

Prima etapa, fisa de donator, cum nu aveam(era prima oara cand donez), terbuei sa imi faca una noua. Cat stau si astept acolo laghiseu, observ aplicatia de gestiune era in FoxPro. Dar sa nu va inchipuiti ca vreu fox no, desi fox in general e vechi, ci , pt cunoscatori, foxul ala vechi, mov. Cum naiba ?? In 2007, cu Vista, MacOs, Diverse Unixuri cu X extra si altele, se foloseste inca FOX ??? si mov !!! NU puatea sa dezvolte o aplicatie simpla in orice alt limbaj mai nou…..ma rog………….imi face fisa, si imi spune sa astept in sala. Cu mine in sala alti 10 insi. (pot sa spun ca pana am plecat de la centru, nu cred ca am vazut 20 de fetze diferite).

A doua etapa, recoltarea preliminara (prima eprubeta), ma duc, o tinerica ma aseaza pe un scau, etc ….. imi ia o eprubeta …..plina……..pt teste zice ea…..oki….ma duc inapoi in sala………..

A treia etapa, ma cheama d-na doctor, in aceeasi camera cu tinerica respectiva, unde mi se da un chestionar si acordul de voluntariat. Citesc acordul, il semnez, trec la chestionar : wow…….interbari ciudate, sex cu alti barbati, interbare daca am avut mai multe partenere sexuale, si altele de genul asta. Exact ca in proiectu ala discriminant al parlamentului cu donatorii. Pai domnule, evident ca am avut mai multe partenere, ca doar nu oi fi fost psutnic, o interb pe tinerica, ce trec acolo : x, numarul de partenere, mai multe x-uri……. rade discret si zice ca un x e de ajuns. Nici o intebare de prezervative….inca….. mai lipse sa ma intrebe si adresele tipelor, poate sa se duca sa le faca si lor teste de sange….

booon…rezolv chestionaru..si un pic mirat de o interbare la care nu am raspuns (ai calatorit in strainatate…)….ma duc la tensiune….acolo ma intreba dc am calatorit….si da….ea intreaba unde ?? si io zic: franta, italia, spania, grecia, germania………..sta un pic se gandeste..si raspunde…aa ok….. Dar daca fusesem prin Somalia ??? sau prin jungla amazoniana, sau pe la vietnamezi ??? era pericol ???

a patra etapa……ma trimite sa donez propriu-zis…ma intind pe “patul-canapea-ajustabil-antic-scartaitor” …ma conecteaza la o conducta…..si incepe curga….5 minute..6…7..si gata..tocami cand credeam k uitasera de mine :P…..ma ridic….in drum ma intreaba dc imi e rau..k sunt cam palid..raspund zambind ca nu, imi spun sa ma duc la casierie…….hmmm….unde o fi aia…..o gasesc….imi da 7 bonuri de 7,41 RON. hmmm unde e friptura ????? Imi aduc aminte ca imi terbuie scutire pentru serviciu si interb…ma indruma inapoi in sala …la domnul Chimist……ca trebuieste semnata……o foaie ingalbenita….de pe vremea lui pazvante chioru (nici chiar)…..intr-un colt abia deslusesc….1992……hmmmm…au tecut 15 ani. Incep sa rad….si se uita urat la mine. Le spun si lor si rad si ei. Oarecum. mai mult din politete. Nu e normal…cum domne adeverinte din 1992 ????? e asha ceva posibil?? incep sa am gandesc, si la paturile alea, cam sa fie de prin 1nii 85, dar sa nu ma gandesc al seringi si ace….!!!! (adik erau sigilate, poate si sterile)…dar cine stie de cand ?!?!?! Aoleu……….

In drup spre iesire ma intalnesc cu o doamna, destul de bine imbracata…..vesela….imi spune k este la a-60-a donatie……uimit o felicit…..wowo mai exista si OAMENI (sunt convins ca respectiva nu dona pt cei 50 RON in bonuri)….

Ceva nu e normal aici………………..ori legislatia, ori lipsa de sange(aia e…k e lipsa)…………..ori tampitii de parlamentari care interzic personelor cu diferite orientari sexuale, sau care au mai multi parteneri sexuali, etc, sa nu doneze !…de cand alegerea donatorului se face pe criterii sociale, discriminatoare etc si nu pe criterii pus stiintifice, si anume pe analiza calitativa a sangelui donat ????? Oare cred ei, domnii senatori, ca plozii lor razgaiati, imbatati cu Coca-cola, imbuibati cu toate mezelurile fine tratate cu azotiti si alte mancaruri “tratate vegetal”, ca au un sange mai bun decat al celorlalti ?????…..De fapt ei nici nu doneaza………………..Cum mi-am dat seama ??? simplu : ei cred k au sange albastru, eu nu am vazut nici o picatura de sange albastru la centru de recoltare……de aici deducem ca ori ei doneaza si nu au sange albastru ori ei nu doneaza si paote au sange albastru…..oricum ei le sustin pe amandoua…si popa si hotz sa fii k in romania se poate……….ajunge si noi k bulgarii…da nu la partile bune ci la vanzarea de sange cu 200 Euro pe doza…………..la colt de spital….ha..

uf…nici nu mai stiu ce sa cred……aiurea…da total…..ciudat..nu nimic numai e…………te inunezi cat de mult ii pupam in cur pe UE……si numai….(exemplu e si sarbatorirea zilei frantei in Buc)……da asta e alta problema…..